mandag 2. juli 2012

Pottetrening

Som jeg skrev i går har Martine brukt potte de siste to månedene.
Det hele startet med at hver gang vi skulle skifte bleie så tisset hun så snart bleien ble tatt av. Det var mor som foreslo at vi kunne kjøpe potte og sette henne på den i forbindelse med bleieskift.
Som sagt, så gjort. 

De første gangene hun ble satt på potten skjønte hun ikke helt hva hun skulle gjøre, men etter å ha tisset èn gang (og fått mye skryt og oppmerksomhet da dette skjedde), virket det som hun forstod at hun ble satt på potten for å tisse.


Det er som regel bare ved morgenstell og kveldsstell vi bruker badet oppe,
og det er derfor potten blir brukt bare da.
I starten var hun litt skeptisk til hele potten, men det tok ikke mange dagene før hun ble vant til det.
Noen ganger tisser hun med en gang, andre ganger kan det ta litt tid, og av og til må hun rett og slett ikke tisse i det hele tatt. Vi bruker god tid, og kommer det ikke med en gang så har vi funnet ut at det hjelper å ha på rennende vann. 

Som dere kan se på bildet synes Martine det er veldig stas med potten,
og hun blir like stolt hver gang hun tisser. 

Noen mener det er for tidlig å bruke potte, og at vi startet for tidlig, men hvorfor vente så lenge hun ikke protesterer? Vi gjør det ikke for at hun skal bli bleiefri med det første. Det hele begynte jo som sagt med at vi var leie våte håndklær og klær i forbindelse med bleieskift, og da vi så at det gikk overraskende bra med potten var det ingen vits å avslutte. 

Nå er hun vant med å bruke den og når jeg ser tilbake valgte vi en veldig grei tid å starte pottetreningen. Hun er mer aktiv og utålmodig nå enn for to måneder siden, og jeg tror vi hadde brukt mye lenger tid med tilvenningen om vi skulle introdusert henne for potten nå. 

Kanskje blir det også lettere for henne (og oss) å slutte med bleie når den tid kommer?

Dersom du ønsker å introdusere potte for ditt barn, har jeg følgende tips å komme med: 
- vær tålmodig, det kan ta en stund før det "gir resultat"
- sett barnet på potten hver dag
- la barnet sitte en stund, og gjør det til en positiv og kjekk opplevelse. Oppmuntre, skryt og gi ros for at han/hun sitter på potten. Bruk god tid, og la de bli en kosestund på badet. 

1 kommentar:

  1. Hu ser jo ud som hu stortrives på potta:) Pottetrening vil d alltid ver mange ulige meninger om, men tror dokke har fonne ein grei måde. Og etter bildene og dømme så ser d ikkje ud som at Martine mislige d:) Og fordelen dokk har e jo at dokk trenge ikkje å bruga masse tid på å introdusere potta, når bleieavvenningå ska starta:)

    SvarSlett