tirsdag 3. desember 2013

Oppskrift: Fløtekarameller

I dag har jeg laget verdens beste fløtekarameller.
Jeg fikk oppskriften av Storesøster for noen år siden,
og disse karamellene har blitt en favoritt til jul her i huset.



Ingredienser:
2,5 dl fløte
5 dl sukker
1 ss lys sirup
1 knivsodd salt
60 g margarin
2 dl kondensert melk
1 ts vaniljeessens

Bland fløte, sukker, sirup, salt og margarin i en tykk gryte på sterk varme.
Rør hele tiden,
og la det koke i cirka fem minutt. 
(En stund etter at margarinen er smeltet.)

Bland deretter i den kondenserte melken,
 og la blandingen koke på litt over middels varme i 20-25 minutt.
Rør HELE tiden!
(For å sjekke om blandingen er stiv nok,
kan du ta en dråpe oppi et glass med iskaldt vann. 
Stivner dråpen,
er karamellblandingen klar!)

Fjern gryten fra varmen og rør oppi vaniljeessens.

Tøm til slutt blandingen oppi en form kledd med bakepapir.
Jeg bruker en rektangulær kakeform.
Sett formen i kjøleskap,
og når den er stivnet litt,
skjærer du forsiktig opp små ruter.




Voilà!
Fantastiske fløtekarameller som du kan kose deg med i ventetiden.
Det er en kaloribombe uten like,
og de er ganske mektige,
men er det jul...
-så er det jul! 


2 kommentarer:

  1. de så skikkelig gode ut!! Har prøvd meg på dette tidligere men syns bare det blir kornete konsistens. Blir disse det? Så kan jeg koke i opp til tre timer uten at de blir stive... Skal prøve disse, så kjempegode ut :)

    SvarSlett
  2. Disse blir ikke så kornete, men de er heller ikke seige i konsistensen. Er mer som en karamellfudge i konsistensen. Veldig greie og lette å lage i hvert fall! :)

    SvarSlett